Emmet

Hoofdrolspeler uit de "LEGO Movie"

Emmet is de hoofdrolspeler uit de eerste LEGO®-bioscoopfilm: "The LEGO Movie". Zou Ole Kirk Kristiansen ooit gedacht hebben dat LEGO® een eigen animatiefilm zou krijgen?

Al in 2008 ontstond het idee voor de film en het heeft wel vijf jaar gekost om het script te schrijven. De schrijvers wilden een verhaal creëren dat voor zowel kinderen als volwassenen ontzettend leuk was. Op 7 februari 2014 ging de LEGO Movie in première in Kopenhagen. Daarna volgde de rest van de wereld en in Nederland ging de film op 12 februari in première.

De LEGO Movie gaat over Emmet Brickowski, een doorsnee LEGO-minifiguur die per ongeluk een mysterieus LEGO-steentje ontdekt dat de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt achtervolgd door Lord Business, die de wereld wil vernietigen en vervangen door zijn eigen perfecte visie. Emmet wordt gered door de rebellenleider Wyldstyle en haar vriendje Batman. Uiteindelijk slaagt Emmet erin om Lord Business te verslaan en de wereld te redden, terwijl hij ondertussen leert dat het goed is om anders te zijn dan anderen.

LEGO®-minifiguur van Lord Business

In Nederland heeft Kees Tol de stem van Emmet ingesproken. (Liselore Chevalier - MAS Management, 26 mei 2011)

Hoewel de film bijna geheel met computertechnieken is gemaakt, met behulp van meer dan 15 miljoen virtuele bouwsteentjes, hebben ze de film zo gemaakt dat het lijkt op een stop-motion film. De film kostte uiteindelijk 60 miljoen dollar om te maken en werd een wereldwijd succes, want het leverde bijna 470 miljoen dollar op. Verder heeft de film een Golden Globe gewonnen voor beste animatiefilm en kreeg het een Oscarnominatie voor het beste titelnummer: "Everything Is Awesome".

Het grote succes van de film zorgde ervoor dat er nog een tweede deel kwam en spin-offs als “The LEGO Batman Movie”.

Om dit verhaal af te sluiten:

Wist je dat in de hele film geen enkele keer het woord LEGO® wordt gebruikt?

Waar?

Op 7 februari 2014 ging de LEGO® Movie in première in Kopenhagen, Denemarken.

Meer weten? 

Bekijk de trailer van de LEGO® Movie!

Lees en luister mee!