Literatuurlijst

Bij geschiedenis horen natuurlijk ook goede boeken. Daarom staan er bij alle figuren binnenkort 1 of 2 boeken waardoor je nog meer kan leren over de persoon, de tijd of het onderwerp! 

Stap binnen en ontdek een wereld vol avonturen, spannende en heldhaftige verhalen. Op deze pagina heb ik een schatkist boeken uitgezocht die jou, samen met de site, meenemen door de wereldgeschiedenis. Want in de door veel boeken te lezen, begrijp je niet alleen de geschiedenis beter maar ook de wereld van nu. Geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt vaak wel met wat er nu gebeurt. 

De literatuurlijst is natuurlijk ook ideaal voor leerkrachten of om samen in de klas te lezen!

Jagers & verzamelaars

Yuval Noah Harari

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden.

Dit boek onthult hoe de mens de wereldheerser is geworden en waarom we dol zijn op snoep, terwijl ook het uitsterven van mammoeten en de uitdagingen en mogelijkheden van onze macht bespreekt.
Bekijk dit boek op bol

Linda Dielemans

Schaduw van de Leeuw

Napoleon Bonaparte

Menno Hurenkamp
Koeriers voor de keizer.

Nicolas en Alexander, zonen van officieren tijdens Napoleon's invasie van Rusland in 1812, worden vrienden en proberen een vredesvoorstel van Napoleon aan de tsaar over te brengen, ondanks obstakels.
Bekijk dit boek op bol

Jean-Claude van Rijckeghem
IJzerkop

De 18-jarige Stans loopt weg van huis om sluit zich aan bij het leger van Napoleon. Ze moet tot elke prijs verborgen houden dat ze eigenlijk een meisje is. 
Bekijk dit boek op bol